Οι πράσινες ελιές Χαλκιδικής είναι μια σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, βιταμινών B1, B6 και B12 και περιέχουν καλή ποσότητα βιταμίνης Α, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για τη διατροφή και την υγεία.
Οι πράσινες ελιές συγκομίζονται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου και ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής, η οποία αναδεικνύει τις νόστιμες ιδιότητες αυτού του πολύτιμου φρούτου. Είναι μία από τις πιο εμπορικές ποικιλίες ελιάς στον κόσμο και βρίσκονται σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά γενικά στη Βόρεια Ελλάδα.
Λωρίδες από κόκκινη σάρκα φυσικής πιπεριάς, κομμένες στο χέρι για να γεμίσουν ελιές Χαλκιδικής. Είναι το τέλειο πιάτο για τους λάτρεις των ήπιων αλλά ελαφρώς πικάντικων, γλυκών και αλμυρών γεύσεων. Όλες αυτές οι γεύσεις είναι παρούσες στις ελιές Χαλκιδικής γεμιστές με κόκκινη, γλυκιά, φυσική πιπεριά και μπορούν να συνοδεύσουν κάθε μενού.
Οι ελιές χωρίς κουκούτσι έχουν χρυσό-πράσινο χρώμα. Συμπαγής και τραγανή σάρκα. Ελαφρώς όξινη και αλμυρή γεύση. Συνδυάζονται με όλα τα φαγητά ή ως ορεκτικό, ενώ είναι ένα νόστιμο σνακ. Είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά που είναι ευεργετικά για την υγεία. Το μόνο που τους λείπει; Το κουκούτσι. Το έχουμε αφαιρέσει για εσάς.